Joha PINAFORE DRESS BABY Gebreide jurk

i9ue1gjmU7
Joha PINAFORE DRESS BABY - Gebreide jurk

Materiaal & wasvoorschrift

Materiaal buitenlaag 100% katoen

Wasvoorschrift Machinewas tot 40°C

Alles over dit product

Halslijn Cache-coeurhals

Artikelnummer JH123F006-A11

Joha PINAFORE DRESS BABY - Gebreide jurk
Selecteer een pagina

Tommy Hilfiger DRAWSTRING Zwemshorts

informatie van de dermatoloog

Littekens worden gevormd na diepe beschadiging van de huid. Wanneer alleen de opperhuid wordt beschadigd, bijvoorbeeld bij oppervlakkige schaafwonden, zullen geen littekens optreden. Wanneer ook de lederhuid bij het letsel betrokken is zal de huid zich herstellen met achterlating van een litteken. Het littekenweefsel bestaat uit collageen (bindweefsel).

Het type litteken dat na een verwonding van de huid is afhankelijk van:

het type verwonding of huidaandoening wanneer een huidafwijking chirurgisch wordt verwijderd en vervolgens wordt gehecht, zal een heel ander type wond ontstaan dan wanneer er niet wordt gehecht en de wond vanzelf dicht moet groeien. Littekens van chirurgische ingrepen zijn weer heel anders dan die ontstaan na bijvoorbeeld acne. de plaats op de huid de huid van de borst is berucht voor het maken van dikke (hypertrofische) littekens en keloid. Littekens na chirurgische ingrepen in het gezicht genezen vaak zeer fraai. de aanleg voor het maken van bepaalde littekens Sommige mensen hebben aanleg voor het maken van hypertrofische littekens. Soms is deze aanleg erfelijk. Littekenvorming is ook rasgebonden: Afrikanen hebben vaak een sterke neiging tot het maken van hypertrofische littekens.

het type verwonding of huidaandoening de plaats op de huid de aanleg voor het maken van bepaalde littekens

‘Gewone’ littekens bij de meeste mensen geneest een wondje zonder veel problemen. Wat overblijft is een pigmentloos strengetje of vlekje (afhankelijk van de aard van de beschadiging).

‘Gewone’ littekens

Littekens na acne zijn vaak diep in de huid gelokaliseerd (‘putjes’) maar zijn niet altijd echt atrofisch. Over acne littekens is een aparte folder verschenen (zie: Object OBJDARREN Trui
)

Littekens na acne

Atrofische littekens Bij deze littekens is er sprake van een zeer dun laagje littekenweefsel. De littekens kunnen verzonken zijn in de huid of een ‘sigattenpapier’-aspect hebben. Dit soort littekens worden wel gezien als restanten van huidbeschadigingen na infecties (virus, schimmel), chronische discoide lupus erythematosus, en na Rontgenbestralingstherapie.

U bevindt zich hier : Pepe Jeans DAISY TEEN Korte jurk
> zoeken op thema > Kickers HONORINE Bruin
> zwachtels

Dit is een bandvormig materiaal op rol. Hiervan zijn voor EHBO-doeleinden de elastische zwachtels te verkiezen (kripwindels (met rood biesje) of dunnere elastische windeltjes).

Een zwachtelverband kan dienst doen als (definitief) afdekkingsverband. Bij een voorlopige afdekking verkiezen we namelijk veelal een driehoeksverband. Indien we het verband licht drukkend aanleggen, combineren we de afdekking met druk. Daarnaast wordt een zwachtel vaak gebruikt als steunverband (bv. de enkel, de pols, de vingers...), veelal in combinatie met een aangebrachte zalf.

De keuze van de juiste verbandbreedte is belangrijk voor het aanleggen en goed passen van een geslaagd verband. Voor uitgebreide lichaamsoppervlakken gebruiken we brede verbanden (10 cm), terwijl je voor kleine oppervlakken een smal verband gebruikt (5-7 cm).

Bedekkend en drukkend. Dit verband kan gebruikt worden aan bovenarm, voorarm, bovenbeen en onderbeen.

Afhankelijk van de grootte van de te bedekken oppervlakte: 5, 7 of 10 cm.

Aan de voorzijde vertoont het verband een graatvorm, aan de achterzijde verlopen de windingen evenwijdig:

Afdekken van de elleboog of de knie.

Dit hoort een verband te zijn dat de bewegingen van het gewricht kan volgen. Bij elk van de twee bovengenoemde gewrichten hebben we een buitenzijde met een referentiepunt (resp. de "knobbel" van de elleboog en de knieschijf) en een binnenzijde (de elleboogplooi, de knieplooi). Dit verband moet op de buitenzijde uit elkaar lopen, terwijl de binnenzijde even breed moet blijven.

Elleboog: 7 cm Knie: 10 cm

Bedekkend (vnl. de handrug, voor het afdekken van de handpalm kunnen we het verband i.p.v. te kruisen op de handrug, kruisen in de handpalm), steunend en drukkend.

Afdekken van voornamelijk de voetrug.

Voor een grote voet: 10 cm

Voor een kleinere voet: 7 cm

Afdekken van een vinger of de duim. Steun geven aan een vinger of duim.

Afdekken van de hiel.

Dit hoort een verband te zijn dat de bewegingen van het gewricht kan volgen. Bij de voet vormt het hielbeen het referentiepunt van de buitenzijde en de bovenzijde van de voet de binnenzijde. Dit verband moet op de buitenzijde uit elkaar lopen, terwijl de binnenzijde even breed moet blijven.

Colruyt Group